Gesitueerd in de Brabantse Kempen, omringd door het Kempenlandschap met zijn bossen, heide, duinen, moerasgebied en vennen, vind je de gezellige gemeente Bergeijk.

Bergeijk, zo weten kenners, laat zich schetsen als bourgondisch en bruisend; typische kenmerken van ‘genieten’! In Bergeijk is het gewoon goed geregeld. Bergeijk is ondernemend en vernieuwend en kent goede voorzieningen. Op cultureel gebied zul je er je hart ophalen. Niet onbelangrijk: de verbinding met omliggende grotere gemeenten zoals Valkenswaard en Eindhoven is goed én snel!

Woon je in Bergeijk dan zijn de woonkernen ‘t Loo, de Weebosch, Luyksgestel, Riethoven en Westerhoven je goede buur. Er wonen bijna 19.000 mensen. Wat de kernen gemeen hebben is dat ze alle gelegen zijn in de prachtige Brabantse Kempen. Trek er op een mooie dag eens met de fiets op uit.

Voor je het weet zit je midden in het uitgestrekte Kempengebied met zijn heidevelden en zandduinen die je verwennen met magnifieke vergezichten.

Neem gerust een verrekijker mee, want de watergebieden zijn foerageergebied en kraamkamer voor unieke watervogels. In een oogwenk zit je ook in typisch Brabants moerasgebied. Het gebied vormt namelijk de loop van meanderende beken als Reusel, Keersop, Beerze en Beekloop en, iets verderop, Dommel en Tongelreep.

Bergeijk heeft goede onderwijsvoorzieningen. Er zijn verschillende basisscholen. Daarnaast zijn er goed bereikbare scholen voor middelbaar onderwijs in de nabije omgeving, zoals het Rythovius College (Eersel) en het Were Di in Valkenswaard. Eindhoven is vanuit Bergeijk goed bereikbaar en biedt talloze mogelijkheden voor mbo-, hbo- en universitair onderwijs. Wist-je-datje: Bergeijk leunt tegen de Brainportregio bij Eindhoven, met stip de slimste regio ter wereld!

Google Maps